Valls recorda la guerra civil des de la rereguarda

Com es va viure la guerra civil des de la rereguarda a la capital de l'Alt Camp? El projecte Valls Història Viva ha mostrat l'altra cara de la guerra amb una ruta guiada i teatralitzada aquest cap de setmana per diferents punts de la ciutat. El safareig, el mercat, una recreació de la fàbrica de Ca Padró o el refugi antiaeri han estat l'escenari en què actors voluntaris han recreat com va viure el conflicte la població civil, sobretot les dones, amb l'arribada, de la fam, de la por, i de les bombes.

Més enllà del front, el conflicte bèl·lic va enviar dones a les fàbriques i a les infermeries. Uns relats que poc s'expliquen als llibres d'història, però que avui dia encara poden documentar-se, amb els testimonis en primera persona que també s'han fet servir per configurar aquest projecte.

ENTRADES EXHAURIDES

Des de l'Ajuntament i el centre Cívic de Valls destaquen l'èxit d'aquesta edició del Valls Història Viva, un projecte bianual que ja havia exhaurit les entrades dies abans de la cita. Fins a 400 persones han pogut gaudir de l'experiència, amb dos passis addicionals programats per abastir tota la demanda. Per això de cara al futur, ja estudien alternatives.