El consistori ha modificat l’ordenança patrimonial per intentar frenar els abocaments incontrolats de residus al terme municipal i també per donar resposta a les dificultats dels dèficits de gestors de residus. 

Les professions que han estat en primera línia contra la COVID-19 estan altament feminitzades. Diversos col·lectius denuncien que, a més, les dones s'han ocupat més de les tasques domèstiques i de la cura dels familiars. 

S'hi ha inaugurat un mural de les il·lustradores Marina Barberà i Gabriela Basin, que van ser seleccionades pel Consell Municipal de Dones, ens que agrupa diversos col·lectius de la ciutat.

La Fundació Ciutat de Valls va oficialitzar l'entrega de les beques de mobilitat amb què l'entitat vallenca fomenta els estudis a l'estranger dels estudiants de l'Alt Camp.

Les treballadores de neteja de l'Hospital Joan 23 s'han concentrat a les portes del centre sanitari per reivindicar el greuge que pateixen per l'incompliment del conveni col·lectiu.

Dansa, teatre i poesia van fusionar-se dalt de l'escenari del Teatre Tarragona en el primer dels tres espectacles presencials programats dins el festival Tarragona Sona Flamenc.

El consistori torrenc valora així la figura de la mestra un any després de la commemoració del 50è aniversari de la seva mort.

L'Ateneu de la Dona ha estat l'encarregat d'obrir els actes commemoratius. La vintena de dones concentrades han mostrat missatges recordant els drets i les conquestes cap a la igualtat aconseguides des del feminisme.

També han denunciat que les desigualtats i la bretxa salarial segueixen present en l’àmbit laboral.  Són declaracions que han fet durant la lectura del manifest del dia de la dona. 

Demanen que una part de l’IVA que es genera el municipi el gestioni l’Ajuntament. D’aquesta manera creuen que es podria cobrir la despesa que es genera per l’augment de serveis que han de prestar per exemple a l’estiu.

S'utilitzarà per fer vacunacions, proves PCR, exploracions o atenció a persones amb problemes respiratoris. D'aquesta manera es garanteixen dos espais diferenciats en els centres de salut per no barrejar pacients.

Els sindicats han fet una crida a sortir al carrer i assenyalen que les dones són les que han patit més durant la pandèmia. L’acte de lectura del manifest ha tingut lloc a la plaça de la Dona Treballadora.

L'acte a Constantí s'ha celebrat a les portes de l'Ajuntament on diverses veïnes han llegit el manifest per aquest 8 de març. Hi han participat entitats del poble integrades exclusivament per dones.

A l'Espluga de Francolí la commemoració del 8-M es va avançar al diumenge i amb una taula rodona sobre les traves que es troben les dones contínuament.

El consistori treballarà a partir d'ara tant de manera interna com externa per promoure polítiques d'igualtat que millorin un treball que creuen ja és positiu a Torredembarra.

Dol per la mort d'Albert Vallvé

Dilluns, 08 Març 2021 11:50

Aquest diumenge s'ha conegut la mort de l'advocat i polític tarragoní als 75 anys. Vallvé va ser regidor de l'Ajuntament, vicepresident de la Diputació i una persona molt vinculada al teixit cultural i social de la ciutat.

Els Mossos d’Esquadra han detingut tres persones que cometien furts a magatzems d’empreses de missatgeria durant horari laboral fent veure que treballaven per la companyia en qüestió.

L’obra manifesta les dures condicions carceràries que van patir les dones d'aquest espai convertit en presó. D'altra banda, el Fòrum de Tarragona per la Memòria va celebrar el novè homenatge a les 11 que hi van morir.

Dos dies sense defuncions amb COVID

Dilluns, 08 Març 2021 12:04

Salut no comunica cap mort produïda per la pandèmia les últimes 48 hores i el risc de rebrot es manté per sota de la zona de perill alt també per segona jornada. La xifra d'ingressos no presenta canvis significatius.

El president d'Òmnium ha inaugurat l'exposició d'una seixantena de peces que ha treballat durant el seu empresonament a Lledoners. La mostra es podrà visitar fins a l'11 d'abril al Museu Comarcal de la Conca de Barberà.

Pàgina 1 de 679
Canvia't al 39 a la TDT