Josep Boronat és el Vallenc de l'Any 2024

Un total de 24 persones, entitats i empreses seran reconegudes aquest 1 de juny en una nova edició de la Nit de Premis de Valls, la 41a. Novament organitzat per la Fundació Ciutat de Valls, la Cambra de Comerç i l'Ajuntament vallenc la gala homenatjarà aquelles iniciatives que hagin contribuït a impulsar la societat vallenca des de diferents àmbits.

En aquest sentit, el principal guardó de la nit, el del Vallenc de l'Any, recaurà aquest 2024 en la figura de Josep Boronat. Enginyer de professió, va ser un dels principals impulsors de la urbanització i expansió del polígon industrial de la capital de l'Alt Camp als anys 70, així com responsable de l'edificació de l'edifici del Kursaal.

També es premiarà la tasca d'Òmnium Cultural de l'Alt Camp amb el guardó a la Iniciativa Cívica pel seu foment de la llengua catalana.

En l'àmbit de la salvaguarda del patrimoni vallenc, es reconeixerà, en l'àmbit cultural a la Colla gegantera La Pessigolla i la Societat Aroma Vallenca per la recuperació de la colla sardanista infantil Ocells del Bosc i en l'arquitectònic a la cooperativa d'habitatges La Titaranya per la recuperació arquitectònica feta al centre històric.

El Museu Casteller s'enduu el premi Isidre de Rabassó d'Identitat Castellera que atorga la Cola Vella i el fotògraf igualadí, Pau Corcelles, el Joan Ventura i Solé de periodisme casteller de la Colla Joves.