Dimarts s'enderrocarà l'edifici de San Vicente Ferrer

L'Ajuntament de la Canonja iniciarà dimarts vinent l'enderroc de l'antic prostíbul San Vicente Ferrer. Es tracta d'un edifici de tres plantes situat a l'entrada del poble, a tocar de la carretera N-340. Les obres costaran més de 200.000 euros i dignificaran els accessos al municipi.

Els treballs s'allargaran durant 5 mesos i aniran a càrrec d'Excavaciones Carbonell SA. Va ser l'empresa guanyadora d'un concurs en el qual l'Ajuntament va rebre 15 ofertes. La intervenció costarà 235.000 euros, amb IVA inclòs, i tindrà especial cura en la retirada de la teulada que conté amiant.

Quan acabi l'enderroc quedarà alliberada una àrea gran i d'interès per la seva ubicació. Estem parlant de dues finques, la de l'antic prostíbul i la d'una nau industrial, de més de 2.000 metres quadrats cadascuna. Què passarà amb els terrenys? Doncs bé, l'Ajuntament els va oferir a la Generalitat per la construcció del centre de descarbonització de la indústria, un espai d'investigació per explorar com les fàbriques poden contaminar menys. Caldrà veure com evoluciona el projecte amb el nou govern a la Generalitat. Els socialistes han estat els principals defensors d'aquest centre per la descarbonització. El camí, doncs, es podria aplanar si als dos costats, ajuntament i govern català, hi ha el mateix color polític.