L'Espluga FM Ràdio celebrarà 40 anys amb els actuals i els antics col·laboradors

17 Mai 2024
L'emissora concentra el gruix d'activitats durant el juny. Estrenarà un documental, programarà tallers formatius i una campanya amb el comerç local. A més a més, prepara un casal d'estiu per a joves de cara al juliol.
L'Espluga de Francolí

Neix a l'Espluga el festival de les varietats dialectals del català

16 Mai 2024
Se celebrarà del 27 al 29 de setembre i comptarà amb ponències, taules rodones, un concurs o actuacions en directe. Hi donen suport les principals institucions i entitats del país en defensa de la llengua i la cultura.
L'Espluga de Francolí

Entrem a l'antiga fàbrica de camises de l'Espluga de Francolí

14 Mai 2024
Va tancar el 2006 i, fins llavors, havia donat feina a centenars de dones del municipi i de poblacions de l'entorn. Ens retrobem amb algunes de les treballadores per fer la visita 20 anys després.
L'Espluga de Francolí

L'Espluga s'engalana per a un cap de setmana de cultura i comerç

10 Mai 2024
Un miler de mandales fets a mà s'han escampat pel poble, hi ha tallers de costura, exposicions, dansa o música en directe. Tot plegat, en el marc d'un festival que pretén donar un impuls als locals comercials buits.
L'Espluga de Francolí

Com treballa la unitat canina dels Mossos?

07 Mai 2024
La policia catalana està donant a conèixer a escolars del Camp de Tarragona la importància dels gossos policies. Són crucials gràcies a la seva capacitat olfactiva, que és 100.000 vegades superior a la de les persones.
L'Espluga de Francolí

Un miler de mandales, dansa i música per incentivar el comerç a l'Espluga

02 Mai 2024
Seran els atractius de la quarta edició de l'Espais Vius d'Art, del 7 al 14 de maig. A més, els comerços en actiu presentaran una ruta per conèixer la història dels negocis.
L'Espluga de Francolí

La piscina de l'Espluga no podrà reutilitzar l'aigua

30 abril 2024
Els 500 metres cúbics d'aigua es destinaran al reg de supervivència dels jardins i la piscina es tornarà a omplir amb l'aigua de la bassa de les Comes, que no és potable, però és apta per aquest ús.
L'Espluga de Francolí

Alumnat i gent gran creen dues exposicions del Museu Terra

30 abril 2024
Es tracta de dues noves exposicions centrades en l'expressió del cos i el pas del temps que ha creat l'alumnat dels centres educatius de l'Espluga de Francolí i les entitats de gent gran.
L'Espluga de Francolí

Els joves protagonitzen el concurs de rapsodes del Casal de l'Espluga

29 abril 2024
La dotzena edició va despuntar en la categoria juvenil, que va rebre més inscripcions que places disponibles. El Teatre Folch i Torres, entre joves i adults, va escoltar els poemes de 18 persones.
L'Espluga de Francolí

L'Ajuntament de l'Espluga penalitzarà els habitatges buits

26 abril 2024
Es pretén incentivar el lloguer o la venda dels pisos i cases. Realment, al municipi hi ha poca oferta al mercat immobiliari, tot i que s'estima que, com a mínim, hi ha 200 cases buides.
L'Espluga de Francolí

Els Mossos celebren el Dia de les Esquadres a l'Espluga

25 abril 2024
Un miler de persones han omplert el Teatre del Casal aquest dijous al migdia. En l'acte, s'han felicitat agents per la seva trajectòria o per actuacions meritòries. En concret, s'han lliurat 25 condecoracions.
L'Espluga de Francolí

Les escoles animen la diada a l'Espluga de Francolí

23 abril 2024
Els centres de primària s'han omplert d'activitats, mentre que l'Institut ha commemorat la diada, per exemple, fent un programa a l'Espluga FM Ràdio o un homenatge al cantautor desaparegut Jordi Francolí.
L'Espluga de Francolí

Les històries del fons dels pantans afloren a "La Catalunya emergida"

22 abril 2024
És la crònica que firmen els periodistes Òscar Palau i Jesús Jordi Pinatella. Es fixen en els elements patrimonials i materials, però en especial en les històries humanes.

Altres notícies

Camp de Tarragona

Vila-seca i l'Espluga encenen els seus llums de Nadal

07 Desembre 2018
Llums de Nadal enceses ja a municipis com Vila-seca i l'Espluga. L'ambient de nadal es respira als carrers i als comerços que també han iniciat la campanya de Nadal, és per això que han aprofitat per obrir en alguns festius com el d’ahir.
Camp de Tarragona

El Camp de Tarragona es bolca amb el Gran Recapte d'Aliments

30 Novembre 2018
Aquest matí s’ha iniciat en els més de 350 punts que s’han habilitat al Camp de Tarragona. Enguany però, ha estat precedida, en molts punts, per la falta de voluntaris. Però també hi ha excepcions, és el cas de l'Espluga de Francolí.