L'Espluga disposarà d'aigua de l'Ebre el 2022

15 abril 2021
El Consorci d'Aigües de Tarragona preveu licitar les obres per construir el ramal entre Montblanc i l'Espluga a finals d'aquest 2021. La primera fase de connexió amb la Baixa Segarra podria ser una realitat a finals del 2022.
L'Espluga de Francolí

Una crema no autoritzada va provocar l'incendi a la serra de Senan

12 abril 2021
Els Agents Rurals i els Mossos d'Esquadra han denunciat penalment un veí de l'Espluga de Francolí de 69 anys com a presumpte autor de l'incendi a la Serra del Vilobí.
L'Espluga de Francolí

El cicle Visions 5.1 serà híbrid i amb tres debats més

09 abril 2021
Una vintena de ponents participaran a la 8a edició de la proposta organitzada per La Conca 5.1 i amb seu al Museu de la Vida Rural. En total, la programació creix fins a les sessions del 8 de maig a l'11 de juny.
L'Espluga de Francolí

L'ampliació de la carretera de Vimbodí a Poblet començarà al maig

08 abril 2021
La intervenció suposarà una inversió de 2,4 milions d'euros per part de la Diputació. A més d'eixamplar la calçada, també habilitarà un carril per vianants fins al Monestir.
L'Espluga de Francolí

El Paratge de Poblet enllestirà aquest estiu la neteja dels estralls del Filomena

08 abril 2021
El temporal va afectar gairebé el 100% de les pistes i senders forestals. Sobretot, al fons dels barrancs és on es van trencar més branques i hi va haver més arbres caiguts.
L'Espluga de Francolí

L'Espluga omplirà d'art diversos locals comercials buits

30 Març 2021
Del 16 al 18 d'abril, s'estrenarà el festival "Espais Vius d'Art" amb l'objectiu de dinamitzar comercialment el centre històric a través d'una programació cultural i artística.
L'Espluga de Francolí

El Paratge Natural de Poblet va perdre 6.500 visitants l'any passat

26 Març 2021
L'espai va rebre 100.000 turistes, molt per sota de les xifres del 2019. A més, el de Poblet es converteix en un dels Espais Naturals de Catalunya que rep menys gent.
L'Espluga de Francolí

L'Espluga crearà el seu primer espai de 'coworking'

26 Març 2021
Es va anunciar en un ple en què es van donar a conèixer els canvis al cartipàs municipal per l'entrada d'Anna March al govern en substitució de Laura Ruiz de Porras.
L'Espluga de Francolí

L'incendi de Senan encara no es dona per extingit

23 Març 2021
Aquest dilluns l'incendi es va donar per controlat, però encara no es considera extingit. Per això, una dotzena de dotacions dels Bombers continuen a la zona per vigilar que no hi hagi represes.
L'Espluga de Francolí

Comença el desenrunament de l'antic Celler Rendé Masdeu

23 Març 2021
Va ser un dels edificis arrasat per la riuada de l'octubre del 2019. Ara la família propietària està a l'espera de l'expropiació del terreny.
L'Espluga de Francolí

Donen per controlat l'incendi a la serra de Senan

22 Març 2021
El foc ha cremat unes 40 hectàrees, principalment terreny forestal del terme municipal de l'Espluga de Francolí, però també una petita zona de Fulleda i Senan. El vent ha complicat les tasques d'extinció.
L'Espluga de Francolí

Junts per l'Espluga vol que l'Ajuntament faciliti el lloguer de locals a autònoms

18 Març 2021
El grup municipal planteja que se cedeixin o es bonifiqui el 95% del lloguer del primer any d'aquells locals buits de propietat municipal a canvi de l'adaptació de l'espai.
L'Espluga de Francolí

L'Espluga acollirà espectacles de Fira Tàrrega

17 Març 2021
El municipi acollirà dues propostes artístiques el 18 d'abril Teatre del Casal i el 30 de juliol al Museu de la Vida Rural en el marc del Festival RUSC
Canvia't al 39 a la TDT