L'antiga presó es consolida com un espai de memòria obert a la ciutadania

L'antiga presó acull l'exposició 'Les presons de la repressió franquista a Tarragona'. Es tracta d'una proposta que vol acostar al públic general la realitat dels consells de guerra de la dictadura, dels centres de reclusió del territori o de les condicions de vida dels presos.

D'aquesta manera, el Departament de Justícia, Drets i Memòria consolida l'antiga presó com un espai de memòria obert a la ciutadania.

La inauguració ha comptat amb la presència de la filla del cambrilenc Joan Granell, un dels afusellats al Turó de l'Oliva de Tarragona. La figura de Granell serveix per il·lustrar l'horror de la repressió franquista durant la postguerra.

granell.jpg

Des de l'Ajuntament de Tarragona se celebra que la ciutadania pugui disposar d'un espai com aquest per fer pedagogia entre les noves generacions.

L'exposició 'Les presons de la repressió franquista a Tarragona' es pot visitar demanant cita a través del web del Departament de Justícia.

Més enllà d'aquesta mostra, els Serveis Territorials de Justícia treballen per acollir noves activitats culturals a l'antiga presó com propostes del Cicle En Dansa o altres exposicions.