El Castell de Vila-seca acull 35 obres inèdites de la Guerra Civil

Al Castell de Vila-seca  s’exposen les 35 còpies digitals inèdites del fotògraf Agustí Centelles, que el seu fill va positivar al taller del seu pare. Per primera vegada veuen la llum i juntament amb la resta de les 110 fotografies que mostra l’exposició, constitueixen la col·lecció més important que es conserva del fotoperiodista.

Són instants de la Guerra Civil Espanyola i moments previs i posteriors. Imatges d’un reporter d’esdeveniments esportius, retrats o actes populars però també d’un cronista de guerra. Fotografies de la República, el Front o el camp d’internament de Bram. Imatges amb una mirada moderna, expliquen i un llenguatge únic.

DDR vilaseca

Una oportunitat també des de l’Ajuntament per oferir una proposta cultural més al municipi. Esperen que sigui un reclam turístic, sobretot un cop la situació sanitària millori. En aquest sentit, aquesta exposició, fruit del consistori i la Fundació Vila Casas, ja està a disposició de la comunitat educativa a través de diversos tallers.

La mostra es pot visitar fins al 19 de setembre i serà gratuïta fins al mes de juny. Hi ha visites guiades i, com a novetat, hi ha la possibilitat de descarregar-se una audioguia a través d’un codi QR per aprofundir més en el recorregut.