La construcció dels 192 habitatges socials a l'Anella, en marxa a l'estiu

La Fundació Salas té, des de divendres, la llicència d'obres municipal per començar a construir al Pla Parcial 10 de Tarragona. A tocar de l'Anella Mediterrània hi aixecarà dos blocs de pisos amb 192 habitatges destinats a lloguer social.

El pressupost del projecte frega els 29 milions d'euros i ara només depèn de 7 milions. Són els que aporta Europa, a través dels Next Generation. El tràmit espera la resolució de la Generalitat. Falta això i que els constructors entreguin el projecte executiu. L'inici d'obres, doncs, podria ser qüestió de setmanes, diuen des d'urbanisme.

Aquest estiu les màquines ja hi treballaran.  I se'n podrien afegir d'altres. L'Ajuntament de Tarragona confia en l'efecte mirall, ja que pensen que amb l'impuls d'aquesta promoció pública s'incentivarà la iniciativa privada. La zona pot encabir més d'un miler d'habitatges.

ELS ALTRES PROJECTES

Viamed

I hi haurà força moviment en aquesta zona situada a l'altre costat de les Gavarres. A les obres de l'hospital de Viamed, no només s'hi afegirà la construcció dels habitatges, sinó que abans també veurem probablement l'inici del muntatge del futur centre comercial.

Ten Brinke, que era l'antic propietari dels terrenys i impulsor del projecte, aixecarà la primera fase d'aquest edifici, ara propietat de General de Galerias Comerciales. En poques setmanes preveuen ubicar els primers mòduls prefabricats. Mentrestant, la segona part dependrà de si als nous titulars els encaixa el disseny que ja està aprovat.

En paral·lel, com dèiem pren forma el nou hospital privat. L'esquelet de l'edifici ja es comença a tancar amb les parets. La previsió és que estigui enllestit a finals d'any o, a molt estirar, inicis del 2025.