Tarragona es bolca al carrer en el retorn intersetmanal de Sant Jordi

Quarts de nou del matí i tot a punt a la Rambla Nova de Tarragona. Parades muntades, piles de llibres a lloc i roses a punt de ser regalades. I força fred, això sí, a primera hora, un fet ja prou inusual en aquestes dates. Sigui com sigui, és Sant Jordi i la ciutat s'ha despertat amb ganes de llençar-se al carrer, començant per un degoteig de persones que acabaria amb una riuada de gent.

Al migdia la Rambla Nova tarragonina ja era un autèntic formiguer de gent. Els protagonistes, quan Sant Jordi cau entre setmana, són els escolars, que no s'han estat de passejar entre les més de 130 parades obertes enguanyTot ha anat rodat fins després de dinar, quan la pluja ha fet acte de presència i els plàstics han estat necessaris per protegir els llibres. Quatre gotes intermitents, però, això sí, amenaçadores.

En qualsevol cas, les roses han anat amunt i avall i també ho han fet els llibres. Alguns sortien de casa sabent del cert quin estaven buscant. Altres han preferit poder triar i remenar, tenir el llibre a les mans per acabar decidint-se.

SOTA L'AMENAÇA DE LA PLUJA

PLUJA

Les recomanacions més fàcils, les dels més venuts. En narrativa catalana, els més popularsOcàs i Fascinació, d'Eva Baltasar; Història d'un piano, de Ramon Gener; o Un animal salvatge, de Joel Dicker. I entre els autors locals més venuts, noms com els d'Olga Xirinachs, Jordi Piqué o Ricard Lahoz.

Tot i la incertesa del mal temps durant la tarda, hem tingut un Sant Jordi com Déu mana, amb llibres i roses com la millor mostra d'amor.