Pilarín Bayés, nova ambaixadora dels Xiquets de Valls

Agraïda i emocionada rebia aquest diumenge la il·lustradora osonenca Pilarín Bayés el seu nomenament com a nova Ambaixadora dels Xiquets de Valls. Ho feia amb el Museu Casteller com a escenari i rebent l'homenatge de les dues colles vallenques en forma de pilars de cinc.

Els dibuixos de Bayés han marcat a moltes generacions d'infants i han tingut sempre ben presents els castells en diverses publicacions. Entre aquestes, en destaca La Petita Història dels Castells o l'auca realitzada per commemorar el bicentenari de la Colla Vella. Una relació especial amb el món casteller que la il·lustradora va voler remarcar i posar en valorUna figura, la de Bayés, que va ser lloada des de les dues colles vallenques pel que han significat les seves il·lustracions per al coneixement de la cultura popular.

LA JOVES GUANYA EL SORTEIG

I com és tradicional, la primera funció de la nova ambaixadora va ser dur a terme el sorteig de l'ordre d'actuació de la diada de Sant Joan, que va determinar que la Colla Joves serà l'encarregada d'obrir plaça divendres vinent a dos quarts d'una del migdia.