Valls celebra la processó del Corpus

Els Gegants de la Ciutat de Valls surten pels carrers del nucli antic per la vigília del Corpus, anuncien la festa que el municipi viurà l'endemà. És la recuperació d'una sortida que es va perdre als anys 90. Enguany, la colla gegantera ha volgut apostar per tornar a viure aquesta tradició.

Els mateixos gegants van ser els encarregats d'encapçalar la comitiva del Corpus, un recorregut que va sortir des de la parròquia de Sant Joan. Ho van fer a pas de processó, trepitjant les catifes florals dissenyades per l'ocasió a diferents punts estratègics com el carrer de la Cort o el carrer Sant Antoni.

drrrrr

L'Àliga va ser l'altre element del seguici que va protagonitzar la jornada amb el seu ball davant la Custòdia al Pati. L'origen d'aquesta bèstia es remunta en aquesta processó.

Una de les sortides més tradicionals de Valls que ha pogut recuperar la normalitat, després de dos anys sense poder-se celebrar pels carrers del municipi. A banda dels Gegants i l'Àliga, la comitiva la formen les banderes de diferents entitats i associacions veïnals de Valls i els nens i nenes que han fet la comunió enguany.