La Violeta s'obre més al territori i als talents emergents amb Kike Colmenar al timó

Canvi de rumb en la gestió de La Violeta d'Altafulla, que encara una nova etapa amb el gestor cultural Kike Colmenar al capdavant. Colmenar ha estat escollit com a programador i director artístic de l'espai després d'un procés de selecció públic.

L'executiu local contraposa la transparència d'aquesta tria al nomenament a dit de Juan Cruz per part de l'anterior equip de govern. L'EINA també crítica Alternativa Altafulla per la gestió econòmica que va fer de La Violeta, que, ara, compta per primera vegada amb una partida pressupostaria pròpia de 40.000 euros.

El govern altafullenc també destinarà 30.000 euros a millorar la il·luminació i el so, fet que evitarà haver de llogar equips externs per a determinats espectacles com passava fins ara.

En l'àmbit estrictament cultural, s'apostarà per la música, activitats familiars, arts escèniques, cinema i activitats de reflexió.

la_violeta_2024.jpg

Una programació que compaginarà l'obertura al municipi i als agents del territori amb propostes d'exhibició que vinguin de fora amb l'objectiu que esdevingui un centre cultural. Colmenar avança que s'intensificarà l'aposta per als artistes que comencen.

Els nous criteris en la gestió de La Violeta es faran més evidents de cara a la programació de tardor hivern. Fins llavors, s'aprofitarà per posar a punt l'espai i s'avançarà en el pla d'usos. Tot i això, es programaran activitats, com la presentació de l'últim disc de Maria Jaume, el 25 de maig.

Paral·lelament, l'Ajuntament treballa en l'expropiació d'una secció lateral de l'auditori per fer una sortida emergència més que permetria acollir espectacles a peu dret.