Valls estudiarà la instal·lació de més càmeres de seguretat

Un dels temes per resoldre ara mateix per la Policia Local i per l'Ajuntament són els episodis d'incivisme i delinqüència que s'han viscut darrerament. Per trobar-hi solucions demà se celebrarà una junta de seguretat amb aquesta qüestió damunt la taula. I una d'aquestes solucions podria passar per instal·lar més càmeres de vigilància al carrer.

La creixent sensació d'inseguretat a Valls, alimentada per diferents vídeos que s'han difós per les xarxes socials, focalitzarà el debat de la propera junta de seguretat que s'ha de celebrar demà a la capital de l'Alt Camp. La reunió ja fa temps que estava programada, però ara encara cobra més sentit. Així s'entén des de l'Ajuntament, que malgrat les crides a la tranquil·litat emeses des de Mossos i Policia Local, es mostra preocupat per la problemàtica.

Des de les associacions veïnals s'adverteix del creixement de l'incivisme i de la sensació d'inseguretat que es viu especialment al Barri Antic, però que en les últimes setmanes s'ha traslladat també a altres punts i barris de la ciutat. Reclamen mesures que passen per més vigilància policial o millora de la il·luminació dels carrers.

Més enllà de les conclusions, el consistori confia que de la Junta de Seguretat en surtin estratègies i es defineixin actuacions que puguin ajudar a revertir la situació. Una d'elles podria ser l'increment del parc de càmeres de vigilància.

Actualment ja en funcionen una quinzena a alguns punts del Barri Antic com el carrer de la Cort. Des de la regidoria de Seguretat Ciutadana asseguren que la mesura ha estat productiva i plantegen la instal·lació de més càmeres a altres punts de la ciutat.