Valls portarà la seu de la Policia Local a l'aparcament de l'Escorxador

La futura seu de la Policia Local de Valls s’ubicarà a l’espai que ara ocupa l’aparcament de l’Escorxador. Es desencalla així un dels punts de l’acord de govern que ja s’arrossegava de mandats anteriors i defineix l’emplaçament. S’hi preveu aixecar un edifici de dues plantes sobre una superfície de 950 m². 

L’equip de govern defensa que l’elecció de la ubicació no és banal. Argumenta que s’han tingut en compte criteris d’accessibilitat, proximitat i mobilitat.

Per poder dur a terme la construcció del futur equipament en aquest punt, és necessari, primer, modificar l’actual planejament urbanístic. Contempla un espai per al nou equipament i l’esponjament central de l’àmbit amb zona verda o aparcament.

D’aquesta forma es modifica la previsió d’un únic edifici davant la façana del Cor de Maria, que ara quedarà lliure i amb visió al torrent. L’actuació també preveu la construcció d’habitatges. La proposta permetria accelerar la construcció de la futura comissaria perquè actualment el consistori ja té la propietat del 67% dels terrenys.

La modificació del pla urbanístic s’aprovarà al ple de dilluns. L’equip de govern confia poder obrir durant el proper any el concurs per projectar el futur equipament.