L'Ajuntament de Torredembarra enviarà a la fiscalia la documentació sobre l'1-O

Entregaran la documentació requerida per la fiscalia. Així estan reaccionant els ajuntaments independentistes que han rebut la petició de la fiscalia perquè els lliuri, per exemple, el decret signat pels alcaldes de suport al referèndum. Res frena, però la convocatòria per aquest diumenge, i avui ja s'haurien enviat les notificacions a les persones que hauran de formar part de les meses. Per cert, en paral·lel, la Fiscalia de Tarragona ja ha obert una trentena de diligències per investigar el referèndum.

La fiscalia de Tarragona ha optat per enviar per fax un requeriment com aquest als ajuntaments que donen suport a l’1 d’octubre. Es tracta d’un document que s’adreça als secretaris municipals i on els demana que els enviï el decret signat per l’alcalde a favor de referèndum i també qualsevol altra resolució on es confirmi que cediran espais municipals per l’1 d’octubre. La fiscalia va enviar el fax aquest dilluns a última hora als ajuntament els alcaldes dels quals ja han comparegut davant del ministeri públic. Entre ells hi ha el de Torredembarra. L’alcalde, Eduard Rovira, assegura que enviaran a la fiscalia la documentació que demana i explica que aquest requeriment no els ha agafat per sorpresa. Manté el full de ruta previst de cara a l’1 d’octubre.

De moment la fiscalia de Tarragona ha citat sis alcaldes del territori (Torredembarra, Reus, Amposta, Deltebre, Sant Carles de la Ràpita i Cunit), però la previsió del ministeri públic és citar-ne més durant els propers dies. Entre els que estan pendents de rebre la citació hi ha el de Montblanc, Josep Andreu. El cas del de Valls, Albert Batet, és diferent, perquè com que és diputat va comparèixer a la fiscalia superior de Catalunya. En total, però, la fiscalia de Tarragona ha obert una trentena de diligències d’investigació pel referèndum. Una d’elles fa referència a l’acte d’inici de la campanya pel Sí de la Tàrraco Arena Plaça. També n’hi ha per decomís de material divers.

Canvia't al 39 a la TDT