La CUP dona el primer pas per a la investidura de Ricomà

Primers moviments a Tarragona a favor d'un canvi de govern a la ciutat a través de la investidura de Pau Ricomà com a alcalde. La CUP ha estat la primera de les quatre formacions que necessita per a arribar a l'alcaldia que s'ha mostrat favorable a donar-hi suport, això sí, a través de l'acceptació de cinc compromisos i sense parlar encara de pactes de govern. Un govern que Ricomà vol que integri les quatre forces del canvi.


En el tercer dia posteleccions municipals de Tarragona hem conegut la primera posició oficial a favor de la investidura de Pau Ricomà de la mà de la CUP. La formació liderada per Laia Estrada va aprovar en assemblea aquest dimarts posicionar-s'hi favorablement sempre que, com ja van dir la mateixa nit de diumenge, el canvi d'alcaldia no suposi només un canvi de cares com diuen va passar al 2007 entre Nadal i Ballesteros.

Un suport a la investidura basat en cinc compromisos, que segons els cupaires han de ser de mínims si es mira el programa electoral d'Esquerra. La modificació del POUM per derogar el pla de la Budellera, un estudi sobre el contracte de neteja i un altre sobre la qualitat de l'aire al polígon químic sud, el compromís de destinar un 1 per cent dels comptes a pressupostos participatius i la mobilització del parc d'habitatge buit són les propostes dels cupaires per a investir Ricomà, primer, deixant per més endavant un possible pacte de govern.

Mentrestant, Esquerra aposta per un govern a quatre bandes a Tarragona per a fer efectiu el canvi que diuen ha demanat la ciutadania a través de les urnes. Així ho ha manifestat aquest dimecres en una entrevista a TAC12 el republicà Pau Ricomà, que s'ha mostrat convençut de trobar els consensos necessaris entres les quatre forces que necessita per a arribar a l'alcaldia de la ciutat.

Un consens que per Ricomà hauria de conformar una nova manera de gestionar la ciutat des d'un govern amb diferents prismes.

Un acord a quatre bandes, sigui de govern o només d'investidura en un principi, que és l'única opció que contempla ara mateix Esquerra, descartant un pacte amb el PSC, amb o sense Ballesteros.

Ara les mirades estant posades en els primers posicionaments tant de Junts per Tarragona com, sobretot, d'En Comú Podem, l'única formació a la qual els dos principals aspirants a l'alcaldia ja han aclucat l'ullet en les 72 hores que han passat després de les eleccions.