Els pastissers artesans creen un nou curs d'iniciació a la professió per conservar l'ofici

L'Escola de Gremis d'Artesans Pastissers de Tarragona l'Escotarraco imparteix un nou curs d'iniciació a la pastisseria.

Hi participen una desena d'alumnes dos dies a la setmana. Són aprenents i la majoria no tenen cap experiència prèvia en aquest món. S'ensenyen conceptes bàsics per elaborar coques, pastissos o pans de pessic. Tot i que l'objectiu final del curs no és que siguin professionals, el gremi no descarta que les classes serveixin per donar entrada a l'àmbit laboral.

La intenció és promocionar i posar en valor la pastisseria artesana. Són cursos molt bàsics, oberts a la ciutadania. El perfil dels participants és el de restauradors, aprenents de pastisseria o, fins i tot, mestresses de casa. Volen engrescar algú perquè continuï amb l'ofici i evitar així que aquest es perdi.

A través d'aquestes classes, els alumnes veuen com es tracta d'un ofici molt sacrificat i el comencen a valorar d'una altra manera. Tot i això, n'hi ha que tenen clar que volen obrir una pastisseria artesana a Tarragona, fet que seria una gran notícia per la ciutat.

De moment, fins al mes de desembre aquests alumnes passaran per tots els processos que els permetran omplir les taules de pastisseria artesana i de qualitat.