Primera pedra de l'hospital privat a la zona de Ponent

La sanitat privada marca múscul a Tarragona amb la col·locació de la primera pedra de l'hospital Viamed a la recentment urbanitzada zona de Ten Brinke. Les obres del nou recinte, que tenen un pressupost d'uns 50 milions d'euros, ja estan en marxa s'allargaran durant dos anys, amb la previsió que l'equipament mèdic pugui obrir portes abans d'acabar el 2024.

Les 96 habitacions i els vuit llits d'UCI faran que l'hospital Viamed es converteixi en la referència de la sanitat privada al territori. La companyia vol que els tarragonins deixin de desplaçar-se a les clíniques de Barcelona per tractar malalties que aquí encara no tenen cobertura privada; així, Viamed oferirà especialitats com neurocirurgia, cirurgies cardíaques i toràciques, hemodinàmica, radioteràpia i tractaments oncològics d'hospital de dia.

Davant la manca de personal sanitari que pateix el Camp de Tarragona i que podria agreujar-se amb l'arribada del nou hospital, Viamed assegura que ja té aparaulada part de la cinquantena de nous professionalsMentrestant, la companyia estudia què farà amb la Monegal; molt probablement, la clínica al centre de Tarragona haurà de reformular els seus serveis.

Amb tot, l'hospital Viamed és el primer equipament que s'està construint al Pla Parcial 10, una zona que el consistori indica que començarà a créixer ràpidament. Viamed també vol teixir vincles amb l'àmbit acadèmic i esdevenir un hospital universitari.