×

Avís

JUser: :_load: No es pot carregar a l`usuari amb id: 367

El Govern desencalla el Fòrum de la Justícia amb terminis i diners

La construcció del Fòrum de la Justícia de Tarragona ja té dotació pressupostària i terminis d'execució. Així ho ha anunciat la consellera Gemma Ubasart en la primera visita que fa a la ciutat des del seu nomenament.

El Govern va aprovar a finals d'any un nou Programa d'Encàrrec d'Actuacions amb Infraestructures.cat, que inclou una dotació de 70 milions d'euros per aixecar el Fòrum.

Aquesta inversió estarà repartida amb 78.000 euros enguany, 13 milions, l'any que ve, 11 el 2025 i 25 el 2026. Es preveu licitar els treballs al setembre i la maquinària començarà a actuar al solar del carrer Arquebisbe Pont i Gol al març de l'any que ve. Les obres estaran enllestides a finals del 2026.

Forum juducials

De moment, s'està treballant a actualitzar el projecte del 2009, procés que podria alentir el calendari entre quatre i cinc mesos. L'edifici comptarà amb tres blocs de cinc plantes que sumaran un total de 32.000 metres quadrats.

Un espai que ha d'acollir els set òrgans judicials dispersos per Tarragona i dotant-los de 13.000 metres quadrats més que ara.

A més, es reservarà un 30% de l'espai construït per tenir marge de creixement. Aquesta millora qualitativa i quantitativa és una reivindicació històrica de la demarcació.

L'edifici del Fòrum de la Justícia serà autosuficient, quedarà integrat amb l'entorn urbà i comptarà amb tecnologia d'alt nivell.

El Departament de Justícia mantindrà un contacte fluid amb els operadors judicials del territori per redefinir el projecte en funció de les seves necessitats.