La falta de metges s'accentuarà els pròxims anys

La Medicina al Camp de Tarragona s'enfronta a un gran repte els pròxims anys: la falta de metges. Si no canvien les coses, la balança es decantarà de la banda demogràfica; el 2025, es preveu un pic de les jubilacions de metges a la demarcació.

La retirada d'aquests professionals no es podrà compensar amb els estudiants de MIR, ja que el fet que es quedin tots a Tarragona és altament improbable. Actualment, no s'arriba a la meitat, amb només un 45% d'estudiants que es queden a casa nostra després d'haver-hi estudiat.

Una de les explicacions és que la major part d'estudiants de Medicina de la URV arriben de fora el territori; un cop formats, acostumen a tornar al seu lloc d'origen. S'ha de tenir en compte que les notes de la Selectivitat dels aplicants de Medicina són més altes a la resta de l'Estat que a Tarragona. Amb tot, el càlcul és que s'arribi a un dèficit d'una cinquantena d'especialistes al territori.

El problema de la manca de metges prevista pels pròxims anys també es podria accentuar per un altre motiu, la posada en marxa de dos grans hospitals privats a Tarragona ciutat: el Viamed i l'IMED, tots dos a banda i banda de la carretera T-11. L'arribada dels dos nous centres augmentarà encara més la necessitat de professionals a Tarragona.

El panorama complex dels pròxims anys quant a personal, però, no fa que el Col·legi de Metges deixi de reivindicar un Centre d'Urgències 24 hores a Tarragona.