El matalasser Ángel Moreno, Faixa d'Honor de Sant Magí 2022

 

Àngel Moreno és la Faixa d'Honor de Sant Magí d'aquest 2022. El casteller dels Xiquets de Tarragona és el cinquè a rebre un guardó que és rotatiu entre les colles de la ciutat. Encetant així la segona ronda; Moreno agafa el relleu de Ricard Boronat, de la Colla Castellera de Sant Pere i Sant Pau. La Confraria de Sant Magí Màrtir ha volgut reconèixer amb la Faixa d'Honor la implicació a tots els nivells amb les activitats de la colla del veterà matalasser, una figura molt carismàtica.

Àngel Moreno va entrar als Xiquets amb 18 anys, el 1974, poc després dels inicis dels ratllats. Les primeres temporades va ser un habitual dels pisos superiors. Amb el temps, s'ha convertit en un dels baixos més longeus de la història  matalassera: Moreno ha parat a baixos la majoria dels grans castells dels Xiquets. Ara, però, el menisc l'ha obligat a una aturada -o qui sap si una retirada- forçada.

Moreno no només té centenars de castells matalassers a les seves esquenes; és un fet molt poc habitual, però també té la camisa de la Colla Vella dels Xiquets de Valls. Allà també ha parat la gamma extra de baix. Per difícil que sigui de compaginar, l'Ángel mai n'ha tingut prou.

A la Faixa d'Honor de Sant Magí, Ángel Moreno hi suma la màxima distinció dels Xiquets, el Pin de Plata l’any 2005, i el Tecler d'Honor l’any 2015.