Gairebé tants usuaris de l'EMT com abans de la pandèmia

L'Empresa Municipal de Transports de Tarragona tanca el primer semestre d'enguany al 90% dels passatgers que utilitzava l'autobús l'any 2019. Unes xifres que ja arriben al 100% a les hores punta. De cara al que queda d'any s'espera poder quedar a prop dels 10 milions de passatgers de fa tres anys, xifra que pot augmentar quan entrin en vigor els descomptes previstos a les targetes multi viatge.

En els sis primers mesos d'aquest 2022, la xifra de viatgers en els autobusos de l'Empresa Municipal de Transports es va enfilar fins als 4,3 milions de passatgers. Una dada que supera en 800.000 els de l'any 2021, però que encara queda per sota dels 5,2 que el van fer servir el 2019.

Una xifra molt ben valorada des de l'EMT, ja que suposa recuperar fins a un 90% els usuaris del servei respecte als d'abans de la pandèmia. A més, destaquen la recuperació especialment a les hores punta, que ja arriben a nivells prepandèmics. De cara al que queda d'aquest 2022, el repte de l'EMT és poder apropar-se als 10 milions de viatgers, xifra que es va superar per primera vegada l'any 2019, quan es va arribar als 10,4 milions d'usuaris.

Una estimació que, fins i tot, es podria veure superada a causa del context d'inflació actual en el preu del carburant i, sobretot, per la posada en marxa dels descomptes en les targetes multi viatge, que arribarà al 30% en el darrer tram de l'any.

Està previst que en els dies vinents l'EMT doni a conèixer els nous imports d'aquestes targetes i el període exacte d'aplicació del descompte.