×

Avís

JUser: :_load: No es pot carregar a l`usuari amb id: 354

JUser: :_load: No es pot carregar a l`usuari amb id: 350

L'Àliga ja té nou colom

L'Àliga de Tarragona està d'aniversari. Enguany es commemoren 35 anys de la seva recuperació i 490 anys des de la primera referència per escrit. Els seus portants ho han volgut celebrar d'una manera molt especial i és per això que, a partir d'ara, al seu bec hi portarà un colom d'acer creat, justament, pel mateix ferrer que va forjar l'element més emblemàtic de Santa Tecla.

És un dia especial per als portants de l'Àliga de Tarragona. Han vingut fins al taller del mestre ferrer Antoni Mas, a Vila-seca, per recollir-hi un nou detall que canviarà la fisonomia del rostre de la bèstia, 35 anys després de la seva recuperació. I, és que, des d'enguany, ja no portarà un colom dissecat al seu bec, com era habitual. A partir d'ara, lluirà un colom platejat d'acer obra del ferrer vila-secà, creador, alhora, de l'emblemàtica figura daurada.

Al seu torn, l'Aligueta també lluirà un model gairebé igual d'aquest colom. Ja fa mesos que Mas treballa en aquestes peces, elaborades a partir de plaques d'acer d'un terç de mil·límetre.

mas 17 setembre

Els portadors de l'Àliga confessen que ja fa anys que tenien ganes d'incorporar aquest detall a la figura i, malgrat que la idea era presentar-lo l'any passat, finalment han optat per incorporar els nous coloms en el 35è aniversari d'una de les grans icones de la ciutat.

De moment, els aliguers hauran d'esperar, almenys, un any per lluir els nous coloms durant el seguici. Això sí, tot aquell qui vulgui, els podrà veure en directe durant algun dels cinc passis que es realitzaran de la tanda de lluïment els pròxims 22 i 23 de setembre a la plaça de la Font.