Salou constitueix el ple amb Pere Granados governant en minoria

No hi hagut sorpreses a l’Ajuntament de Salou i Pere Granados torna a ser l’alcalde del municipi. Al no aconseguir una majoria absoluta ha estat proclamat per ser la llista més votada. La resta de partits, PSC, ERC, Ciutadans i PP han votat els candidats de les seves formacions. 

Aquest són els regidors i regidores que formen part de la vuitena corporació de la història de Salou. 21 regidors, 7 dones i 14 homes, 11 d’ells són cares noves. L’anècdota de la jornada la protagonitzada el qui seria proclamat com alcalde, Pere Granados, que també ha estat el president de la mesa constituent com a regidor de més edat.

No hi ha hagut sorpreses i Granados ha estat votat només pels integrants del seu grup, Sumem per Salou, 7 vots que no arriben a la majoria absoluta, com a conseqüència el fins ara alcalde ha tornat a ser anomenat com a tal com a llista més votada. La resta de grups han votat els seus caps de llista. Pere Granados ha allargat la mà als altres partits per arribar a grans pactes de ciutat, assegura que en aquest mandat es veurà un gran progrés i salt qualitatiu al municipi.

El nou cap de l’oposició i fins ara soci de govern de Granados, el socialista David González, també a apel·lat a la unitat perquè Salou pugui progressar més que mai. Els republicans, que són els únics que han promès el càrrec per imperatiu legal. Han dit que no deixaran el suport al procés nacional i han llegit el jurament que els hagués agradat però que no els han deixat.

Ciutadans ha explicat que amb aquests resultats, el poble de Salou no vol grans majories és per això que la formació ha emplaçat a la resta de grups de buscar consensos en temes importants per Salou.

Aquest ple constituent ha acabat amb l’entrega dels pins als nous regidors i amb una foto de família de la nova corporació davant la façana principal de l’Ajuntament. De moment Sumem per Salou governarà amb minoria a l’espera de tancar un acord de govern, possiblement amb Esquerra.