L'IBI pujarà un 9,8% a Salou

Els ciutadans de Salou l'any vinent pagaran més per l'IBI, la brossa i l'ocupació de via pública. La pujada d'impostos és generalitzada als municipis del Camp de Tarragona i a la capital de la Costa Daurada també es reproduirà. L'IBI s'actualitzarà i la taxa pujarà un 9,8%. D'aquesta manera, el consistori salouenc preveu un increment de recaptació d'aquest impost entorn els 1,8 milions d'euros.

Amb tot, el govern municipal, amb majoria absoluta, justifica la pujada. Asseguren que a Salou, en comparació amb altres municipis del territori, és on menys impostos s'han pagat els últims anys i que això continuarà sent així tot i l'increment. La pujada reflecteix l'augment de costos generalitzats, de manera que l'ajuntament vol continuar oferint o fins i tot millorar els serveis públics que presta.

PUJA LA BROSSA I LA VIA PÚBLICA

També pujaran les taxes d'ocupació de la via pública i de la brossa: l'increment d'ambdues serà del 10%. En el cas de l'impost d'escombraries, el govern salouenc explica que amb el nou contracte de la neteja, el dèficit del servei serà encara més accentuat, de manera que caldrà compensar. El govern de Salou també estudiarà augmentar altres taxes no anuals.