La mostra estàtica del seguici protagonitza la Festa Major de l'Espluga

L'Espluga de Francolí tanca aquest dilluns la Festa Major d'enguany. El gruix central d'actes s'han viscut des de divendres, s'han conservat bona part de les activitats, tot i que amb un format diferent, adaptat a l'actual normativa Covid. Això ha impedit celebrar cercaviles, correfocs o la històrica cursa atlètica. 

Els elements del seguici s'han retrobat aquesta Festa Major de l'Espluga, tant divendres com diumenge. Però si l'any passat es va poder celebrar una cercavila adaptada a la pandèmia, enguany la ballada ha hagut de ser estàtica a la plaça Montserrat Canals. Aquesta ha estat la principal novetat de les festes, que han estat molt condicionades per les mesures sanitàries i també per la pluja dissabte a la tarda, encara que es van poder reubicar els actes.

I aquest escenari davant del Casal ha permès l'exhibició de les entitats de cultura popular. No hi han faltat les espurnes dels Diables, els gegants i els nanos amb la música dels grallers o el ball de bastons. Tot sota l'atenta mirada del públic assegut en un recinte amb moltes cadires buides, tot i haver-se exhaurit les localitats. Això ha propiciat que desenes de persones també ho seguissin des de fora. 

Tots els actes s'han celebrat amb reserva prèvia, però això no ha impedit programar concerts i activitats infantils. Sí que es van haver d'eliminar algunes actuacions musicals pel topall d'activitat fins a dos quarts d'una de la nit i, finalment, es va anul·lar la cursa atlètica i l'espai amb els elements del seguici exposats.