La Riuada Solidària estrena una exposició permanent sobre l'aiguat del 2019

La plataforma Riuada Solidària ha culminat el seu projecte presentant una exposició permanent sobre l'aiguat del 22 d'octubre del 2019. Es pot veure al centre de recepció de visitants de les Coves de l'Espluga, a tocar del riu i de la denominada Zona Zero de l'aiguat. Porta per títol "Un riu de riuades" i plasma la devastació d'ara fa 2 anys, però també l'onada de solidaritat que va despertar.

S'hi poden veure fotografies, objectes, audiovisuals i grafismes que expliquen la riuada del Francolí, que va causar 6 víctimes i nombroses pèrdues materials i paisatgístiques. L'exposició reviu l'aiguat i ressalta dades de la magnitud del desastre. Amb detalls com aquests, el visitant pot reviure el fatídic episodi o fer-se una idea de què va passar. 

L'altre vessant és la resposta solidària de la ciutadania, des de les tasques de voluntariat fins al sorgiment de la mateixa plataforma Riuada Solidària que va recaptar 152 mil euros per als damnificats. Alhora, l'exposició emmarca el relat en el context de la lluita del canvi climàtic i mira més enrere per recordar altres fenòmens meteorològics que ha patit l'Espluga. 

"Un riu de riuades" s'ha inaugurat aquest dissabte, en el marc dels actes de la Festa Major,  i es pot visitar gratuïtament durant tot l'any.