Crida a la calma des de Salut davant la creixent circulació de virus respiratoris

La circulació de virus respiratoris continua a l'alça. Salut confirma que es manté la tendència ascendent d'onada epidèmica de la grip, situant el pic actual d'incidència en 153 casos per cada 100.000 habitants. Es tracta d'una dada major que la de l'any passat, però encara inferior als anys prepandèmics.

També han crescut durant la darrera setmana els casos de COVID i, ara mateix, hi ha unes 750 persones ingressades, prop de 200 més que la setmana anterior. D'aquestes, 24 es troben a l'UCIL'únic indicador que baixa és el del virus respiratori sincicial.

covid grip 2024

Tot plegat fa que l'activitat assistencial urgent hagi crescut els darrers set dies als hospitals i Centres d'Urgències d'Atenció Primària, els CUAP. Aquests últims són els que més feina han tingut amb una pujada de prop del 14% de la seva activitat.

Des de Salut, recorden que aquesta pressió assistencial és l'habitual en aquestes dates i s'han activitat diferents plans de contingència per reduir-la, així com el Pla Integral d'Urgències que compta amb una inversió d'uns 40 milions d'euros per reforçar l'atenció de salut a tot el país.

Finalment, el Departament subratlla la necessitat de seguir mesures preventives com rentar-se les mans, l'ús de mascareta en cas de símptomes respiratoris o la vacunació de la grip i la COVID.