Cinc anys d'aquella nit

El 18 d'agost del 2017, el Camp de Tarragona va patir un atac sense precedents a Cambrils que va acabar amb la vida d'una persona. Una nit tràgica i uns dies posteriors d'unitat territorial que vam explicar ja a TAC12.

1.15 hores de la matinada i cinc terroristes que viatgen en un Audi A3 pel passeig marítim de Cambrils envesteixen un control dels Mossos. Els instants previs, atropellen cinc vianants i un agent. Intenten esquivar el primer atac de la policia i bolquen amb el vehicle a tocar del Club Nàutic.

Surten del cotxe amb ganivets a la mà, proven d'agredir la patrulla i els Mossos en neutralitzen quatre dels cinc. Poc abans, però,els assaltants fereixen d'extrema gravetat una dona. El darrer dels terroristes s'escapa 100 metres i ataca una altra persona, però el localitzen i acaben amb ell.

Moussa Oukabir, Said Aallaa, Mohamed Hychami, Omar Hychami i Houssaine Abouyaaqoub per un cantó, i l'Ana Maria, per l'altre. Ella, natural de Saragossa i de 67 anys, és la primera víctima mortal per atemptat a casa nostra. La buidor dels carrers pròxims esfereeix.

pau 18 agost

L'endemà, matí de silencis i banderes a mig pal. Concentracions arreu del territori que se succeeixen molt més enllà d'aquestes dates i que compten amb el suport absolut de tota la ciutadania. La comunitat musulmana estén la mà i es desmarca de l'atrocitat del 18-A. Més enllà dels tres dies de dol, Tarragona suspén les festes de Sant Magí i molts altres municipis, els seus habituals actes de l'agenda estival. 

Durant les manifestacions multitudinàries, exclamem que no tenim por. Amb ella o sense, cal conservar en la memòria la víctima mortal, els ferits, les seves famílies i els Mossos que van alterar permanentment les seves vides per evitar una tragèdia encara major ara fa just cinc anys.