×

Avís

JUser: :_load: No es pot carregar a l`usuari amb id: 354

Fi d'una collita de cereals amb davallades del 30 al 70% de la producció

La sequera i, sobretot, les altes temperatures han condicionat negativament la collita de cereals a la Conca de Barberà. La campanya es dona ja per acabada, ha estat desigual en funció de les zones de la comarca, però s'ha tancat amb produccions entre un 30 i un 60% inferiors a les de l'any passat.

El balanç és irregular perquè les altes temperatures no han tingut la mateixa incidència a tot arreu. Les onades de calor han estat determinants per explicar la davallada en la producció, però han afectat més a les cotes altes on el cicle de creixement del cereal estava més endarrerit. I a això s'hi ha d'afegir que ja veníem d'una situació de sequera en l'època de la sembra, que tampoc s'ha revertit els darrers mesos.

La qualitat del cereal ha estat un pèl més baixa perquè és menys dens. Per contra, l'absència d'humitat no ha afavorit la proliferació de fongs. Ara bé, sí que han augmentat els danys provocats pels conills. Això s'explica per l'augment de la població i també per la falta d'aliments a causa de la sequera.

D'altra banda, els preus de mercat dels cereals s'han mantingut a la part alta. Independentment de la Guerra a Ucraïna, el producte va ara tan car com abans del conflicte bèl·lic.