×

Avís

JUser: :_load: No es pot carregar a l`usuari amb id: 354

Menys aturats que l'any previ a la crisi

L'atur puja el desembre, però és inferior al de fa dos anys. Són les dues lectures possibles de les dades amb les quals tanquem el 2021 i que no amaguen, però, que lTarragona és l'única demarcació catalana de Catalunya on les xifres empitjoren. I els sindicats mostren la seva preocupació.

És el tercer mes consecutiu que el territori incrementa el total d'aturats respecte al recompte anterior. No obstant això, el total interanual de desocupats és inferior al del 2019, mesos abans de l'esclat de la pandèmia. A hores d'ara, la xifra supera els 47.200 aturats. Són 371 menys que el 2019 i ben lluny dels gairebé 61.000 de l'any 2020.

COMPARATIVA ATUR ANYS

Les dades semblen indicar que Tarragona camina cap a la normalitat després de gairebé dos anys convulsos per la crisi derivada dels efectes de la COVID.

Cal tenir en compte, però, que les estadístiques del Ministeri de Treball no inclouen les persones que pateixen un ERTO, poc més de 100.000 arreu de l'estat.

TOTAL ATUR DESEMBRE

Per sectors, destaca l'increment d'aturats a la indústria, la construcció i l'agricultura. Una tendència a l'alça que els sindicats qualifiquen de preocupant.

L'únic àmbit laboral que recupera llocs de feina és el dels serveis. No obstant això, les associacions de treballadors creuen que és un increment molt baix tenint en compte que el desembre és un mes marcat per les vacances de Nadal.

ATUR SECTORS DESEMBRE

Crida l'atenció, en qualsevol cas, que Tarragona sigui l'única demarcació catalana on les dades siguin pitjors que les del desembre, ja que això no succeeix a Barcelona, Girona i Lleida. D'aquesta manera, el total de desocupats a Catalunya es queda per sota dels 370.000 i en l'àmbit estatal la reducció és gairebé del 2,5%.