Els pagesos entren en campanya


 

Una trentena de tractors procedents de diferents punts del Camp de Tarragona han tallat aquest dijous la plaça Imperial Tarraco de Tarragona per exigir una millor gestió de l'aigua. Ha sigut a dos quarts de deu del matí quan aquests han començat a arribar. La intenció, quedar-s'hi tot el dia.

Des de Revolta Pagesa han demanat als diferents grups polítics el compromís de tirar endavant una estratègia hidrològica nacional i impulsar la modernització de les comunitats de regants que encara no ho estan. També han reclamat que es redacti una legislació i s'estableixin protocols d'actuació clars en casos de decret de sequera.

Finalment, aquests han demanat donar entrada a més representants dels pagesos al Consell de l'Agència Catalana de l'Aigua.

Junts, la CUP i el PP han firmat ja el manifest, fent costat així a Revolta Pagesa. Tot i que aquests havien assegurat que havien rebut el compromís d'Esquerra, els republicans finalment s'han adherit al manifest d'Unió de Pagesos. Per la seva banda, el PSC i Comuns s'han mostrat en desacord en algun dels punts i no hi mostraran suport.