×

Avís

JUser: :_load: No es pot carregar a l`usuari amb id: 354

La construcció recupera el nivell d'activitat prepandèmic

Els professionals de la construcció han recuperat xifres d'activitat prepandèmiques durant el 2021. El sector ha crescut un 26% en l'últim any al Camp de Tarragona amb una inversió superior als 100 milions d'euros en habitatges nous. Són dades que s'acosten a les registrades l'any 2009, just abans de l'explosió de la bombolla immobiliària.

El creixement s'ha notat més en municipis com Salou o Reus, que supera Tarragona per primera vegada. La construcció de blocs puja més d'un 40% i la d'habitatge unifamiliar supera lleugerament el 12%. El Col·legi d'Aparelladors i Arquitectes Tècnics de Tarragona fa una valoració molt positiva de les dades.

rehabilitacio 2022

Les rehabilitacions han experimentat una pujada del 8% i la inversió s'ha situat al voltant dels 80 milions d'euros, a poca distància de l'obra nova. La previsió del sector és molt bona de cara als pròxims quatre anys arran de l'arribada dels fons Next Generation destinats a les rehabilitacions energètiques.

Els constructors pronostiquen que els preus dels materials s'hagin harmonitzat a l'estiu, fet que afavorirà la bona dinàmica del sector. S'espera que el creixement del 2022 també s'estabilitzi, de manera que rondi el 5%.