×

Avís

JUser: :_load: No es pot carregar a l`usuari amb id: 350

JUser: :_load: No es pot carregar a l`usuari amb id: 354

La cultura i l'esport, sota mínims

Resignació i preocupació des de l'àmbit de la cultura i l'esport per les noves mesures de restricció que gairebé aturaran la pràctica habitual de tots dos sectors.

El món de l'esport també pateix un sotrac gairebé tan fort com el del mes de març perquè els únics equips del territori que mantindran la seva rutina són els que competeixen en l'àmbit estatal. És el cas, entre altres, del Nàstic a la Segona B del futbol i els representants a la LEB Plata i la Lliga EBA de bàsquet.

L'esport català, també el de base, no podrà ni tan sols exercitar-se. Això gairebé suposarà el tancament dels centres esportius, també els gimnasos, que ja han posat el crit al cel per la mesura restrictiva. Un dels més importants és el Club Natació Tàrraco, que va invertir 12.000 euros en l'adaptació del recinte a les mesures de prevenció de la COVID i que no ha patit cap brot entre els seus 1.600 socis. Creuen que l'activitat física és segura i fins i tot una eina imprescindible per batallar contra la pandèmia.

Desenes de socis van donar-se de baixa durant la primera onada. Si els abonats donen l'esquena als clubs, molts d'ells no podran aixecar la persiana una vegada més. El món esportiu reclama ajuts per fer front a la crisi.

NAT

La cultura és un altre dels àmbits on més es notaran les restriccions. Afectaran notablement les arts escèniques, ja que  durant els propers quinze dies se suspenen els espectacles en viu. Es tanquen teatres, auditoris i cinemes. Una mesura que no és nova a Tarragona, on ja fa dues setmanes que l’alcalde Ricomà va decretar el tancament dels teatres municipals, però que ara s’allargarà. A altres punts, com per exemple Valls, on s’ha defensat que la cultura és segura adaptant espectacles i horaris durant les últimes setmanes, la nova mesura ha estat rebuda amb resignació.

Les sales d’exposicions i museus sobreviuen al tancament generalitzat, si bé els visitants no podran superar el 30% de l’aforament. Les biblioteques, per la seva banda, només podran oferir servei de préstec. La cultura queda doncs, confinada.