×

Avís

JUser: :_load: No es pot carregar a l`usuari amb id: 350

Gairebé confinats

Les noves mesures per frenar l’augment de contagis entraran en vigor aquesta mateixa nit. El Govern ha apostat per un confinament perimetral que restringeix la mobilitat entre municipis els caps de setmana. Des de les sis del matí de divendres fins a les sis del matí de dilluns ningú podrà sortir del seu municipi.

Queden fora de les restriccions desplaçaments justificats per qüestions mèdiques, laborals o cura de persones dependents. També es contemplen excepcions per a les visites als cementiris el 31 d'octubre i l'1 de novembre, sempre que sigui dins de la mateixa comarca.

Aquesta mesura anirà acompanyada també de l'aturada de l'activitat cultural. Teatres, cinemes i sales de concert hauran de tornar a tancar, siguin a l’interior com a l’aire lliure. Els museus, arxius i sales d'exposicions podran obrir al 30%. Les biblioteques només podran oferir el servei de préstec.

teatres

També hauran de tancar els centres esportius, com els gimnasos o els entrenaments no professionals.

La mesura també afecta els centres comercials, excepte la part de supermercats, i comerços de més de 800 metres quadrats, que també hauran d'abaixar la persiana, sempre que no siguin d'alimentació i serveis essencials.

El petit comerç, doncs, podrà continuar obrint com fins ara, amb un aforament del 30%.

S'aturen també totes les activitats extraescolars, tot i que s’exclouen les que es fan a l'escola mantenint el grup bombolla.

Pel que fa a la docència, continuen les classes presencials a primària i secundària. L’educació postobligatòria com Batxillerat i Cicles Formatius passarà a ser sempre que es pugui telemàtica. Els exàmens, avaluacions i pràctiques seran presencials. Les Universitats també hauran de mantenir les classes a distància. Les escoles d’Adults i Oficials d’Idiomes, es mantindran com fins ara.

Les restriccions vigents com el tancament de bars i restaurants o de centres d'estètica es mantenen. També el toc de queda entre les deu de la nit i les sis del matí.

Les mesures estan encaminades a evitar el col·lapse de les Unitats de Cures Intensives, que, en poques setmanes, podrien arribar a igualar el pic de la primera onada de la pandèmia.

uci

Pel Govern la situació és crítica i amb les mesures es marca l’objectiu de tornar als 1.000 contagis diaris i baixar la RT per sota d’1, una xifra que indicaria que s’està aplanant la corba.

Per fer complir la nova normativa el Govern destinarà 5.000 efectius dels Mossos d’Esquadra. El Govern també recomana a totes les empreses que s’aposti al màxim pel teletreball per evitar el desplaçament innecessari dels treballadors.