El veïnat del Parc Riu Clar demana que es dignifiqui l'antic poblat medieval

A pocs quilòmetres de la ciutat de Tarragona, enmig del polígon industrial de Riuclar, i entre herbes i escombraries s'hi amaguen les restes arqueològiques de l'església de Sant Julià, construïda l'any 1149. Aquesta formava part de Els Mongons, un petit poblat medieval que va existir entre els segles XII i XIII.

L'any 1575, aquest territori va passar a formar part del terme municipal de Tarragona i anys més tard, el poble va començar a despoblar-se fins a quedar abandonat. L'Associació de Veïns i Veïnes Amics de Parc Riu Clar ja fa anys que reivindica aquesta zona i demana al consistori que prengui mesures per evitar que es continuï deteriorant aquest antic poblat medieval.

L'any 2019, la CUP va presentar una moció al plenari municipal en la qual demanava recuperar la zona. Tot i que aquesta va ser aprovada per unanimitat i el consistori es va comprometre a condicionar la zona, ara els veïns i veïnes denuncien que cap d'aquestes accions s'han dut a terme.

Amb tot, des de l'associació esperen que d'una vegada per totes es dignifiqui aquest espai i que es tregui pit del que va ser el primer poble del barri de Ponent.