Els pacients ingressats amb coronavirus es concentraran només a l'Hospital Joan XXIII i al Sant Joan

A partir de dilluns 18 de maig tots els pacients amb COVID-19 que necessitin ingrés de la Regió Sanitària del Camp de Tarragona es concentraran a l'Hospital Joan XXIII de Tarragona i el Sant Joan de Reus. En aquests centres es crearan dos circuits d'atenció un per pacients amb coronavirus i un altre per a la recuperació i atenció de l'activitat assistencial ordinària.

La resta de centres hospitalaris del territori, com l'Hospital de Santa Tecla de Tarragona o el Pius Hospital de Valls estaran dedicats a la seva activitat assistencial programada i ordinària. Tot i això, els pacients amb símptomes de COVID-19 també es podran dirigir a aquests centres. Salut treballa amb l'objectiu que d'aquí a quatre setmanes es puguin fer testos ràpids en tots els centres sanitaris.

La baixa incidència del coronavirus al Camp de Tarragona permet fer aquests primers passos en la desescalada sanitària. Tot i això el sistema es mantindrà alerta per si hi ha un repunt de la pandèmia i poder disposar en 3 i 5 dies de tota la capacitat hospitalària com s'ha tingut fins ara.

LLISTES D'ESPERA UNIFICADES

Per fer aquest retorna a la normalitat assistencial, Salut ha unificat les llistes d'espera de tot el Camp de Tarragona. Sempre es donarà prioritat a la gravetat del procés i després el temps en la llista d'espera. Això vol dir per exemple, que si un pacient tenia una operació a Tarragona, ara li poden fer a Valls.

Tot i la desescalada, Salut demana a la ciutadania que mantingui el màxim possible tots els processos telemàtics pels diversos canals. Asseguren que aquesta metodologia ja ha arribat per quedar-se amb grans beneficis tant pels pacients com pel sistema.