Les compareixences al Parlament per l'accident d'Iqoxe començaran la setmana vinent

Ho faran a la comissió d'estudi sobre l'accident i el futur de la indústria química que s'ha creat a la cambra catalana. Una comissió que ha començat els seus treballs aquest dimecres establint que les primeres compareixences aniran lligades als fets ocorreguts el passat 14 de gener i els dies posteriors.

Representants dels Serveis d'Emergència, de la mateixa IQOXE, de l'AEQT, dels ajuntaments de Tarragona, La Canonja, Vila-seca i Constantí, de les associacions de veïns i dels sindicats majoritaris seran els primers a comparèixer davant de la Comissió d'Estudi sobre la Seguretat del Sector Petroquímic de Tarragona, que ha començat avui els seus treballs al Parlament de Catalunya.

ELS PRIMERS, ELS COSSOS D'EMERGÈNCIES

Les compareixences començaran el dimarts vinent amb membres del 112, de Protecció Civil i dels Bombers per tal d'escoltar el seu relat dels fets des de la primera línia i obrir d'aquesta manera un primer bloc d'intervencions al voltant de tot el que va passar el 14 de gener al complex petroquímic sud de Tarragona.

En un segon bloc compareixeran davant de la Comissió els representants de les diferents conselleries del govern català implicades amb la gestió de l'emergència i el desenvolupament de la seguretat present i futura de la indústria química al territori, així com altres ajuntaments de la zona. També els elaboradors de l'informe presentat pel govern català aquesta mateixa setmana, que des dels grups que el conformen han demanat sigui una eina important per a seguir els treballs a dur a terme.

ELS EXPERTS INTERVINDRAN AL FINAL

Per últim en un tercer bloc serà el torn dels experts en àmbits com la qualitat de l'aire, la salut o la seguretat industrial i en el treball. Des de tots els grups s'ha compartit l'objectiu d'aprofitar els treballs per a elevar al ple propostes en consonància al canvi de paradigma que va suposar l'accident d'IQOXE i que es doni veu a tots els sector afectats.

Des d'alguns grups de l'oposició també s'ha posat l'accent en les possibles responsabilitats que puguin generar aquests treballs, tot i no tractar-se d'una comissió d'investigació com s'havia proposat des d'algun d'aquests grups.