Altafulla acull la primera Jornada de Teatre Social de la demarcació

Canviar el món a través del teatre és un objectiu a priori molt idealista, però el potencial de les arts escèniques per fer-nos reflexionar és inqüestionable. Aquesta qualitat ha estat portada a la seva màxima potència a Altafulla, on ha tingut lloc la 1a Jornada de Teatre Social, un gènere que parteix del teatre de l'oprimit del dramaturg Augusto Boal.

El que es busca és abordar diferents problemàtiques socials amb un treball conjunt en el qual les línies entre els actors, el públic, el text i la improvisació queden molt desdibuixades.

TEATRE_SOCIAL_2024.jpg

Durant la setmana passada, l'entitat experimentada La Xixa Teatre i el grup de teatre local '+ a prop' van treballar amb adolescents i adults d'Altafulla per crear obres que van veure la llum aquest cap de setmana.

El Teatre Social ja té un cert recorregut a Altafulla i aquesta vegada s'ha ampliat el focus per donar lloc a una iniciativa única a la demarcació de Tarragona. Les jornades van tenir especial interès per als docents i treballadors socials assistents, ja que el teatre social potencia un empoderament dels participants que pot ser útil en la pedagogia i la integració social.

Des del consistori Altafullenc, la regidora de Benestar Social i Gent Gran, Eva Martínez, destaca la tradició d'Altafulla en teatre social i la voluntat de ser un referent en aquest àmbit.