El pressupost d'Altafulla, a l'aire

La proposta de pressupostos de l'equip de govern d'Altafulla ascendeix als 8 milions 900 mil euros, un 3% menys de la despesa realitzada enguany i un 7% més que els comptes d'aquest 2022.

L'executiu local defensa que es tracta d'un pressupost de gestió que s'assembla en un 90% a l'aprovat per l'antic equip de l'EINA. Tot i això, s'han inclòs cinc partides noves.

LES PRINCIPALS PARTIDES

Aquestes són les que fan referència a la programació de la Violeta, amb 70.000 euros, la rehabilitació del parc de Voramar, amb 40.000 euros; a la posada en marxa de l'Escola d'Adults, amb 28.000 euros; els 18.000 euros per l'estudi de la UPC sobre les marees; i al finançament inicial de la redacció del projecte per a la futura residència de gent gran, amb 15.000 euros.

Des de l'oposició, L'EINA critica la que titlla de falta de diàleg de la proposta i anuncia que votarà en contra, ja que considera que hi ha distàncies insalvables respecte als comptes aprovats per aquest 2022.

Subratllen que hi falten partides importants com la que hauria d'haver servit per instal·lar plaques fotovoltaiques a la Portalada o la necessària per renovar la plaça dels Vents.

D'altra banda, defensen que la prorroga pressupostària posa en risc la reforma del carrer de Dalt, que depèn d'una subvenció de la Diputació. Tot i això, obren la porta a negociar els comptes per tal d'aprovar-los cap al febrer, alerten, però, que serà imprescindible que tinguin ADN de l'EINA.

PISCINA TANCADA?

Un dels altres punts de fricció entre govern i oposició és la reforma de la piscina, que comptava amb una partida de 600.000 euros que s'ha acabat descartant.

Pel que fa a la resta de regidors, Héctor López-Bofill de Junts i Natàlia Sánz d'Ara Altafulla, ja ha anunciat que el seu vot serà favorable. D'aquesta manera, el regidor no adscrit Xavier Rofas i Inma Morales, del PSC, tenen el poder de decantar la votació cap a una banda o l'altra.

Ambdós regidors es pronunciaran al ple d'aquest dijous programat per a les 5 de la tarda. De moment, són 6 vots a favor i 5 en contra. En cas d'empat, l'alcaldessa tindria la capacitat de desempatar per donar llum verda a la proposta.