El curs polític més convuls a Altafulla

Montse Castellarnau es convertia el passat 10 de maig en la primera alcaldessa de la història d'Altafulla. Ho feia després d'una moció de censura impulsada per Alternativa Altafulla, Junts, Ara Altafulla i el regidor no adscrit Xavier Rofas, que va suposar la sortida de l'equip de govern de Jordi Molinera i Alba Muntades de l'EINA després de tres anys al capdavant de la corporació municipal.

El detonant va ser l'esfondrament de part del restaurant Voramar arran del temporal de finals d'abril que va obligar a dur a terme diverses actuacions d'urgència.

Un fet precedit per un altre temporal un mes abans que va complicar la Setmana Santa altafullenca i va obligar a fer servir maquinària per retirar les roques i els blocs de ciment desplaçats per la marejada.

Tot plegat va sumar-se a les crítiques de l'oposició al pla de regeneració de la platja de l'equip de govern. Unes queixes secundades per part de la ciutadania.

El ple ordinari del mes d'abril va acabar de decantar la balança a favor de la moció de censura i just l'endemà va ser presentada al consistori per part dels set regidors que la van secundar.

NOVA ACCIÓ DE GOVERN

El nou equip de govern va continuar treballant en petites actuacions per tal de millorar l'aspecte de la platja i es va aconseguir el compromís de Costes de l'Estat per fer una aportació de sorra de 15.000 metres cúbics provinents del Vinyet.

La sorra va arribar a mitjan juny, però no va durar més d'una setmana arran d'un nou temporal. La negativa de Costes a una nova aportació, va propiciar que l'Ajuntament fes una petició de sorra a Torredembarra i Tarragona assumint els costos.

sORRA PLATJA ALTAFULLA

Ambdós municipis, però, van emetre informes desfavorables al respecte. Tot plegat, va donar peu a un estiu amb una platja molt tocada i els restauradors de Botigues de Mar es van veure obligats a retirar les terrasses de la sorra.

Després de l'estiu, el consistori va mantenir diverses reunions amb Costes que van lligar una aportació de sorra de cara a l’any que ve i el reforç del passeig marítim, malmès pel temporal.

LÓPEZ-BOFILL DIMITEIX

El curs polític altafullenc es va acabar de complicar quan Hèctor López-Bofill va dimitir com a membre de l'equip de govern, deixant l'executiu municipal amb els quatre regidors d'Alternativa Altafulla.

La decisió de Lopez-Bofill va ser causada per la reprovació que va rebre per part de l'EINA, el PSC i el regidor no adscrit Xavier Rofas.

En aquest context, l'EINA va intentar arribar a un acord de bona governabilitat amb l'equip de govern amb l'objectiu de facilitar la gestió municipal fins a les eleccions. Una proposta que va quedar en res davant la negativa de l'alcaldessa a reunir-se amb ells. Des de llavors, l'EINA va anunciar que plantejaria una oposició dura.