L’Esplai Esclop de Vila-seca fa 35 anys

L’Esplai Esclop de Vila-seca fa 35 anys. Aquest dissabte s’ha celebrat el seu aniversari amb activitats pels més petits i acompanyats pels fundadors de l’Esplai. Durant aquests anys, han passat per l’entitat més d’un miler nens i més d’un centenar de monitors.

Els nens de l'Esplai Esclop participen en una gimcana amb jocs d’aigua al Parc de la Riera de Vila-seca. Aquesta és una de les activitats habituals que realitza l’Esplai Esclop durant tot l’any. I ja fa 35 anys que ho fa. L’Esplai ha celebrat aquest dissabte el seu aniversari al centre del municipi amb activitats tant per a joves com per adults. L’Esclop va néixer als anys 80 gràcies a un grup de monitors que participaven en unes colònies organitzades per la parròquia. Només es feien durant l’estiu, i aquests monitors van pensar a fer un espai on durant tot l’any els nens poguessin continuar fent aquests tipus d’activitats socials i de lleure.

L’esclop és una indumentària tradicional pels peus. Van pensar en ells com a element identificatiu del seu grup, perquè havien de superar esforços i tiraven endavant lligats a la tradició. A més, van considerar que la sonoritat era idònia pel nom de l’esplai. Molts dels nens que van participar en les estades, després van passar a ser monitors.

L’esplai és un projecte consolidat i estimat al municipi. Més de 1.000 nens han passat per les seves activitats durant aquests 35 anys, acompanyats per més de 100 monitors.