25 anys vetllant perquè a Vila-seca no hi falti teatre

El consum de proximitat també és extrapolable a la cultura, i de fet aquesta va ser la màxima que va motivar la fundació dels Amics del Teatre de Vila-seca ara fa 25 anys. Va ser Josep Graset, un vila-secà avesat al teatre i que aleshores encapçalava la regidoria de Cultura, qui va considerar que els experts locals de les arts escèniques havien d’assumir la programació teatral del municipi. Per això, des de l’acta fundacional del setembre de 1999, els integrants dels Amics del Teatre de Vila-seca han vetllat perquè a la cartellera cultural del municipi no hi faltés mai l’art dramàtic, amateur i professional.

Noms com el de Sergi Belbel i el seu Hamlet 0.1, que entraven a escena aquest dissabte en el marc de la programació dels 25 anys. Enric Cambray va donar vida a tots els papers que apareixen en el primer acte d’aquesta obra de Shakespeare davant la platea del Centru, sempre fidel a les propostes dels Amics del Teatre. Un públic que ha acompanyat les dificultats econòmiques tant de la sala com de l’entitat, portades al màxim exponent amb la pandèmia.

EL MOMENT MÉS DOLÇ

Superat aquest moment, ara els Amics del Teatre viuen un dels moments més dolços de la seva història. Primer, perquè l'entitat està augmentant el nombre de socis i després, perquè a més del públic vila-secà habitual, també s'hi estan fidelitzant noves generacions i espectadors de les poblacions veïnes.

PROGRAMACIÓ EXCEPCIONAL

A l’aportació municipal, l’entitat hi suma enguany una subvenció de la Diputació de Tarragona que els ha permès duplicar el volum d’una cartellera habitual. La cartellera dels 25 anys culminarà al setembre, amb una festa teatral encapçalada per l’humor d’en Peyu.