Comença el judici contra tres policies de Vila-seca per tortures

Aquest dilluns ha començat a l'Audiència de Tarragona el judici contra dos policies locals de Vila-seca d'agredir brutalment un home el 2013. També s'acusa l’excap del cos d'encobrir els fets. La Fiscalia demana 20 anys de presó per als pressumptes autors i 7 anys i mig per al superior.

Tots tres s'asseuen al banc dels acusats processats pels delictes d'assassinat en grau de temptativa, permetre tortures greus, falsedat documental i encobriment. La primera jornada ha estat marcada per la declaració de la víctima que ha reconegut recordar ben poc d'aquella festa a la discoteca Pacha amb final fatídic. Els treballadors de PortAventura hi celebraven el final de temporada. 

Segons el fiscal, aquest home va ser expulsat del local d'oci per haver donat una bufetada a una noia, parella d'un expolicia local. Alguns testimonis han explicat a la vista que, abans, l'individu havia fet tocaments a una altra dona. El policies acusats de l'agressió haurrien trobat la víctima a l'exterior de Pacha, amb evidents símptomes d'embriaguesa. Se'l van endur a una zona allunyada, el van colpejar brutalment i el van deixar malferit a una espai poc transitat.

VA PENSAR QUE L'HAVIEN ATROPELLAT

En la declaració al jutjat, el denunciant ha assegurat que només recorda despertar-se davant de l'apartament on residia a Salou, a més de 4 quilòmetres del local d'oci i cosa que no quadra amb l'escrit del Ministeri Públic. Manifesta que desconeixia que li havia passat. Tenia la impressió que havia estat atropellat, com va constar a la baixa laboral. La seva percepció, però, va canviar quan va rebre un anònim al seu domicili de Lleida on s'indicava quins agents l'havien agredit.

La resta de declarants del primer dia de judici, tots testimonis, també han destacat per recordar ben poc d'aquella nit d'ara fa 10 anys. Dijous arribarà el torn dels acusats, que s'enfronten a penes de 20 anys de presó i 7 i mig en el cas de l'excap de la policia. Els seus advocats havien demanat la nul·litat de la investigació per irregularitats i imparcialitat del jutge instructor, però el Tribunal ha desestimat les peticions.