Vila-seca celebra el 40è aniversari dels gegants l'últim cap de setmana de Festa Major

Punt final a la Festa Major de Sant Antoni de Vila-seca després de dues setmanes de gresca. L'últim cap de setmana de festa va comptar amb la celebració del 40è aniversari de la Colla Gegantera de Vila-seca i els seus gegants, el Ton i Pineda.

Un 16 de gener del 83 aquests dos elements del seguici festiu sortien al carrer per primera vegada després de néixer al taller del ferrer Antoni Mas. Els inicis no van ser fàcils, ja que eren poca gent. Una situació que contrasta amb l'actualitat, ja que la colla compta amb prop d'una vuitantena de membres.

Al matí, el Ton i la Pineda, acompanyats d'altres elements vila-secans i també de fora, van sortir en cercavila. Com de costum, el recorregut va començar al carrer Major i va acabar a la plaça d'Estudi, passant pel nucli antic del municipi.

Carretillada

La cultura popular va seguir sent protagonista al vespre amb l'última sortida del Ball de Diables aquesta Festa Major de Sant Antoni. La Carretillada va arribar a la vuitena edició escenificant la revolució de les tropes infernals després de la seva derrota a mans de Sant Miquel.

L'últim dia de la festa va comptar amb la 40a Trobada de Gegants, en la qual van participar una quarantena de colles en honor als gegants vila-secans homenatjats.