Fiscalia i acusació particular rebaixen les penes pel crim de Vila-seca

Dia de conclusions a l'Audiència de Tarragona en el judici pel crim de Vila-seca de fa gairebé dos anys. Després de repassar sentències de casos similars l'acusació particular ha rebaixat la petició de pena de 25 a 20 anys de presó.

Un exercici de proporcionalitat que també ha dut a terme la Fiscalia, que ara demana 18 anys i 6 mesos pel delicte d'assassinat amb traïdoria en lloc dels 20 que es requerien a l'inici.

D'altra banda, el fiscal també sol·licita un any i mig més per violació de domicili i indemnitzacions per a diversos familiars de la víctima, que ascendeixen a un milió d'euros.

Judici vila seca 2022 ok2

L'escrit d'acusació final de la Fiscalia conté pocs canvis, el més rellevant dels quals fa referència a la posició del cos del mort durant l'apunyalament. En un principi s'al·legava que va havia rebut les ganivetades quan estava estirat, mentre que ara s'accepta que la víctima va arribar a aixecar-se del llit.

Des de la defensa es veu com un indici clar que va haver-hi una baralla i que l'acusat va actuar per protegir-se. Una defensa que manté la petició principal d'absolució pels eximents de legítima defensa i por insuperable.

També es contempla una petició alternativa de 2 anys i 6 mesos per homicidi amb atenuants com el consum de drogues, la confessió o la cooperació.