×

Avís

JUser: :_load: No es pot carregar a l`usuari amb id: 354

200 persones es concentren a Vila-seca per defensar el català a les aules

Defensen el model d’immersió lingüística a l’escola i protesten contra la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que obliga un institut de Vila-seca a impartir el 25% de les classes en castellà en un curs de quart d’ESO. Unes 200 persones encapçalades per famílies afectades per la sentència van mostrar el desacord amb una decisió que, creuen, vulnera els drets lingüístics dels seus fills.

Els pares i mares d’alumnes afectats per la sentència van denunciar que ja fa dos cursos que, de forma cautelar s’aplica la resolució al curs afectat, impartint dues classes més en castellà que a la resta del centre. Van lamentar el silenci del centre escolar i de les administracions i van reclamar implicació a la Generalitat i Ajuntament en la defensa del català a l’escola.

En aquest sentit, a la concentració s’hi van afegir, donant-hi suport implícit, el mateix alcalde Pere Segura, regidors de govern, i també de Decidim Vila-seca. També van acompanyar les famílies en aquesta concentració membres d’Òmnium i del sindicat USTEC-Stes, entre altres.

La sentència del TSJC obliga ara l’Institut Ramon Barbat i Miracle a impartir el 25% de classes en castellà, però desestima la resta de demandes del denunciant, que també reclamava, entre altres,  rotular la senyalització del centre en castellà.