×

Avís

JUser: :_load: No es pot carregar a l`usuari amb id: 354

Valls prepara la quarta edició dels pressupostos participatius

Encara s’han d’executar la major part dels projectes escollits el curs passat i queda pendent, per manca d’empreses interessades, la construcció d’un refugi de gats que va quedar penjat l’any 2017, però el consistori vallenc ja prepara una nova entrega dels pressupostos participatius. Enguany hi destinarà 250.000 euros. Fins el 13 d’octubre el consistori recollirà propostes que després, ja al novembre es sotmetran a votació popular.

L’Ajuntament de Valls destinarà enguany 250.000 euros del seu pressupost a projectes proposats i escollits pels ciutadans a través d’un procés de participació. Entre el 16 de setembre i el 13 d’octubre el consistori ha obert el període per presentar propostes a través de la web de l’Ajuntament o de les bústies previstes a diferents emplaçaments públics. Propostes que també s’estudiaran a cinc reunions informatives a diferents barris de Valls en la primera fase de la nova convocatòria. Els nous pressupostos participatius arriben això sí, quan encara queda per implementar un refugi per a gats que no va trobar licitador l’any 2017, i quatre dels cinc projectes escollits el curs passat.

Serà la quarta edició d’uns pressupostos participatius que fins el moment han estirat del pressupost local uns 400.000 euros. Des del consistori es defensa la idoneïtat d’un projecte que vol donar veu al ciutadà i fer-lo participar de les decisions polítiques, però que en les tres primeres edicions no ha aconseguit arribar al 5% de participació en cap de les votacions.

Una vegada validades durant el procés proposicional les propostes resultants es sotmetran a votació entre el 27 de novembre e i el 15 de desembre.