Les vinyes de la DO Tarragona encaren la verema amb bones expectatives

Les vinyes de la DO Tarragona encaren la verema amb bones expectatives, tot i les condicions de calor extrema que s'han viscut en les darreres setmanes. El vent i l’alta humitat a les nits ha fet que les vinyes no es cremin i que continuïn verdes de cara a la recollida entre els mesos d’agost i setembre.

El sector del vi presenta bones perspectives de cara a la verema. Les característiques de la zona de la DO Tarragona ha fet que les vinyes hagin aguantat bé les altes temperatures. El raïm no s’ha cremat i presenta un color verd molt sa. El vent i la humitat nocturna ha ajudat a suportar les condicions climàtiques adverses.

S’espera que el raïm estigui a punt cap a mitjans d’agost a les zones costaneres, amb els primers moscatells. Mentre que les zones de més producció de l’Alt Camp podrien estar preparades per la primera quinzena de setembre.

Els sellers no saben quin temps tindran al mes d’agost. Només esperen que no hi hagi calamarsades que puguin destrossar la collita. La DO Tarragona es caracteritza per aprofitar gairebé totes les hores de sol. Això fa que el raïm arribi madur al final de la collita i que el vi final sigui molt aromàtic i fresc.