Tres Tombs amb nous carros i tortells

Valls és una de les localitat que estrena tradicionalment el calendari de celebració de la Festa dels Tres Tombs als municipis de Catalunya. Es celebraran diumenge, a partir de les 12 del migdia. El seu principal reclam són els revolts de la plaça del Blat que han de superar els participants durant l’últim tomb, però també la qualitat dels carros participants. Enguany n’hi hauran de nous, i també venda de tortells de Sant Antoni durant el recorregut.

Els tombs de la plaça del Blat tornaran a posar a prova diumenge la perícia dels traginers en la quarantena edició del Tres Tombs de Valls des de la seva recuperació. És un dels moments destacats i més espectaculars d’una trobada de carros i cavalleries consolidada i que tot i que aquest diumenge s’han programat fins a vuit festes de Tres Tombs arreu de Catalunya, manté una capacitat de convocatòria que aplegarà a la capital de l’Alt Camp unes 300 cavalleries i un centenar de carros. Públic a banda, especialment pel reclam d’uns tombs d’alt condicionant tècnic.

A banda del pas pel nucli històric de Valls, a l’últim tomb, els Tres Tombs de Valls també destaquen per la qualitat dels carros que s’hi exhibeixen. Entre ells, la col·lecció de la Societat de Sant Antoni de Valls, preparada ja pel seu dia gran. La màxima expressió d’aquesta és el carro gran de traginers, el més gran de Catalunya, o els carros de bocois i, enguany se n’afegiran de nous.

Els traginers esmorzaran als Molls de l’Estació a dos quarts de deu del matí, abans de sortir dues hores més tard per iniciar els Tres Tombs a la Font de la Manxa sobre les 12 del migdia. Durant el segon tomb, les cavalleries i carros més petits passaran per davant de l’església de Sant Antoni per rebre la benedicció abans d’afrontar el tercer i més espectacular tomb pel cor del Barri Antic. Enguany els assistents podran comprar tortells de Sant Antoni durant la celebració en un carro que acompanyarà la comitiva i que s’ubicarà a Sant Roc durant el segon tomb. En total, el gremi de forners prepararà 300 tortells per a l’ocasió.